روش خواندن زیست و علوم چطوره؟

/ /

در هنگام مطالعه ی این درس ، کتاب درسی به عنوان بهترین مرجع مطالعه می باشد، منظور از مرور های متوالی و مطالعه ی مستمر، خواندن طوطی وار مطالب و تنها حفظ کردن آن ها نمی باشد، شما باید برای یادگیری عمیق مطالب از شیوه های صحیح مطالعه استفاده کنید.
دقت کنیدکه شیوه ی مطالعه و یاد گرفتن از خود مطالعه مهم تر می باشد.

استفاده از روش SQ4R (پس ختام ) می تواند خیلی مؤثر باشد، مطالعه ی اجمالی اوّلیه در شکل گیری یک ذهنیت کلی به شما کمک می کند. در هنگام مطالعه از هیچ قسمت کتاب غافل نشوید و مطالب آن را خط به خط و با دقت بخوانید و زیر مطالب مهم آن خط بکشید

(یا این کار را با ماژیک علامت زن انجام دهید.) به نمودارها و شکل ها دقت کافی داشته باشید. از حاشیه نویسی در این درس استفاده کنید و همچنین از مطالب خوانده شده ، خلاصه نویسی به عمل آورید.

 

در مورد فایده‌های خلاصه‌برداری هنگام مطالعه بارها و بارها شنیده‌ایم. اما آیا تا به‌حال یک خلاصه‌برداری صحیح انجام داده‌اید؟

در مورد شیوه‌ی خلاصه‌برداری نظرات مختلفی وجود دارد اما نکات مشترکی بین تمام آ‌نها وجود دارد:

1) برای هر درس یک دفترچه یا قسمت مشخصی از یک دفتر را اختصاص دهید.

2) برای خلاصه‌نویسی از هنر خود استفاده کنید! از مدادها یا خودکارهای رنگی استفاده کنید و برای خلاصه‌های خود شکل بکشید. رنگ‌ها و شکل‌ها به یادگیری کمک می‌کنند؛ مخصوصا این‌که اثر هنری خودتان باشد!

3) خلاصه‌برداری باید خلاصه باشد! اگر قرار باشد تمام مطلب را بازنویسی کنید دیگر اسمش خلاصه نمی‌شود! پس تنها نکاتی را به‌عنوان خلاصه یادداشت کنید که فهم آنها مشکل است یا زود از ذهن پاک می‌شوند و یا برای شما خیلی ناشناخته هستند.

4) خلاصه‌برداری وقتی معنا پیدا می‌کند که شما اول مطلب را فهمیده باشید. پس اول یادگیری بعد خلاصه‌برداری.

5) در خلاصه‌برداری لازم نیست از زبان خود کتاب استفاده کنید. شما می‌توانید با زبان و کلمات خودتان و حتی با زیان طنز مطالب را بنویسید. این‌طوری موقع مرور کردن یادداشت‌های‌اتان لذت بیش‌تری خواهید برد.

و اما از خواص و فایده‌های خلاصه‌برداری هرچه بگوییم کم گفته‌ایم! بهترین استفاده از خلاصه‌برداری‌ها وقتی است که شما می‌خواهید در زمانی کوتاه، کل یک کتاب را مرور کنید (مثل شب امتحان یا یک هفته مانده به کنکور یا آزمون).

بنابراین با وجود این‌که خلاصه‌برداری سرعت مطالعه‌ی شما را کم می‌کند، اما فایده‌ای که بعدها از آن می‌برید بسیار بیش‌تر از این حرف‌هاست.

از خودت سؤال بپرس

؟؟؟؟؟؟؟

یکی از بهترین شیوه‌های درک کامل مطلب این است: “وقتی که مطلبی را می‌خوانید برای خودتان سؤال طرح کنید”. می‌توانید این سؤال‌ها را در ذهن خود بپرسید یا این‌که آن را روی کاغذ بنویسید. و صد البته ای‌نکه باید برای سؤال‌های خود جواب‌هایی را هم آماده کنید.
گاهی این جواب‌ها در خود متنی است که شما مطالعه می‌کنید، گاهی هم جواب آن را باید در منابع دیگری جستجو کنید.
به هر حال شیوه‌ی طرح سؤال ضمن این‌که به درک بهتر مطلب کمک می‌کند شما را برای هر امتحان و کنکور و آزمونی نیز آماده می‌کند.

 

 

توصیه:
البته در مورد دروس ریاضی و فیزیک ، اینکه شما درس را سرکلاس خوب گوش دهید و بفهمید هم مهم است ، یعنی فکر نکنید که اگر درس را سر کلاس نفهمیدم ، بعدا” خودم می خوانم، یاد می گیرم . قبل از کلاس درسی را که قرار است داده شود را روزنامه وار بخوانید تا پیش زمینه ی ذهنتان آماده ی دریافت باشد ، و در هنگام توضیح مبحث آمادگی پرسیدن اشکالات و فهمیدن کامل درس را داشته باشد.

 

بچه ها !!
اینقدر دنبال فرمولهای طلایی و نکات نقره ای وراه حلهای کوتاه و کتاب تستهای معجزه آسا نباشید ، بلکه کتاب درسیتان را خوب مطالعه کنید.!!!!!!!!!!

دانلود پاورپوینت فصل پنجم علوم نهم

/ / /

این پاورپوینت برای فصل پنجم علوم نهم است

این مطلب گرفته شده از سایت nim-kat.ir

لطفا نظرات خودتون را در باره این مطلب به ما بگویید.

دانلود از طریق لینک زیر

 

دانلود۲

دانلود جزوه آموزش همه ی فصل های علوم تجربی نهم

/ /

تقدیم به دانش آموزان عزیز و همکاران گرامی

جزوه علوم تجربی پایه نهم به صورت پرسش و پاسخ

دانلود جزوه کامل علوم تجربی نهم

 

دانلود جزوه علوم تجربی پایه نهم

حجم:   8.7 mb

 

برگرفته ازhttp://nedayeoloom.blogfa.com/

آموزش فصل سوم علوم نهم

/ /

تندی و سرعت همانند مسافت و جابجایی (علیرغم شباهت های ظاهری شان) معانی متفاوتی دارند.

 تندی یک کمیت نرده ای است و  به " آهنگ حرکت جسم " اطلاق می شود. به عبارت دیگر مفهوم تندی این است که جسم با چه آهنگی مسافت را طی می کند. جسمی که تندی اش زیاد است مسافت زیادی را در مدت زمان کمی طی می کند. جسمی که تندی اش کم است مسافت کمی را در مدت زمان زیادی طی می کند.

تندی جسم ساکن صفر است.تندی و سرعت

 

سرعت یک کمیت برداری است و  به " آهنگ تغییر مکان جسم " اطلاق می شود. شخصی را در نظر بگیرید که به سرعت در حرکت است _ یک گام به جلو و یک گام به عقب بر می دارد _  و همواره به نقطه شروع حرکتش برمی گردد. این شخص علیرغم داشتن فعالیت زیاد، سرعتش صفر است. از آن جا که وی همواره به نقطه شروع حرکتش برمی گردد، تغییر مکانی نخواهد داشت، و چون سرعت، آهنگ تغییر مکان جسم تعریف می شود، سرعت این حرکت صفر می باشد. اگر شخص بخواهد سرعت حرکتش به بیشترین مقدار برسد باید تلاش کند تا بیشترین جابجایی را از نقطه شروع حرکتش داشته باشد. هر گام او باید در جهت دور شدن از نقطه شروع برداشته شود. روشن است که این فرد نباید جهتش را تغییر دهد یا به سمت مکان اولیه اش باز گردد.

سرعت یک کمیت برداری است. بدین ترتیب سرعت جهت دار است. در محاسبه سرعت یک متحرک، باید جهت حرکت را در نظر گرفت. کافی نیست که بگوییم سرعت حرکت جسمی 55 متر برثانیه است. توصیف کامل سرعت جسم باید اطلاعات مربوط به جهت حرکت را شامل شود. برای مثال باید گفت سرعت حرکت جسمی 55 مایل بر ساعت، به سمت شرق است.

 این موضوع یکی از تفاوت های اساسی تندی و سرعت است. تندی یک کمیت نرده ای است و جهت را در نظر نمی گیرد؛ سرعت یک کمیت برداری و جهت دار است.

به سادگی می توان جهت بردار سرعت را تعیین نمود. جهت بردار سرعت همان جهت حرکت جسم است.

اهمیتی ندارد که سرعت جسم زیاد می شود یا کم. اگر جسمی به طرف راست حرکت کند، بردار سرعت هم در جهت راست است. اگر جسمی به سمت پایین حرکت کند، بردار سرعت هم در جهت پایین است.

بنابراین هواپیمایی که با تندی 500 مایل بر ساعت به طرف غرب در حرکت است، سرعتش برابر است با 500 مایل بر ساعت، غرب. به یاد داشته باشید که تندی جهت ندارد (نرده ای است) و سرعت در هر لحظه، تندی جهت دار است.

وقتی جسمی حرکت می کند، معمولاً تندی اش تغییر می کند. برای مثال در راه مدرسه تندی شما بارها تغییر می کند.

 

 

مقایسه مسافت با جابجایی

تعریف مسافت

مسافت : عبارت است از طول کل مسیر طی شده توسط یک متحرک که ارتباطی به ابتدا و انتهای مسیر ندارد.

تعریف جابجایی

جابجایی : عبارت است از برداری که از ابتدای مسیر حرکت یک متحرک به انتهای مسیر متصل می‌شود.

مقایسه سرعت متوسط با تندی متوسط

تندی متوسط : مسافت پیموده شده در واحد زمان.

سرعت متوسط : جابجایی در واحد زمان.


تندی کمیتی نرده‌ای ولی سرعت متوسط کمیتی برداری می‌باشد.